Mąka kokosowa 1kg
(zł8.95 1kg)
Dodatek do wypieków. Wykorzystywana jest do Idealna jako zamiennik tradycyjnych mąk zbożowych. Wyróżnia się lekko słodkim smakiem i kokosowym aromatem.przygotowywania tortilli, nachosów, tacosów i quesadillas.
MĄKA KOKOSOWA 1KG
Idealna jako zamiennik tradycyjnych mąk zbożowych. Wyróżnia się lekko słodkim smakiem i kokosowym aromatem. Sprawdzi się jako dodatek do koktajli i owsianek. Mąka kokosowa charakteryzuje się delikatnym smakiem. Idealnie sprawdzi się do przygotowania różnego rodzaju słodkich wypieków, naleśników i placuszków. Wykorzystywana jest przy zagęszczaniu sosów i zup.
WŁAŚCIWOŚCI
- wysoka zawartość białka,
- wysoka zawartość błonnika pokarmowego,
- bez dodatku cukru,
- zawiera naturalnie występujące cukry.
PRZEPIS NA BABECZKI KOKOSOWE
Składniki
- 2 jajka
- 310g mleka
- 2 łyżeczki miodu
- 120 g wiórków kokosowych
- 120 g mąki kokosowej
- 60 g drobnego białego cukru
- 50g cukru kokosowego
- 70 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 180 stopni, grzanie góra-dół. Wgłębienia w formie do babeczek wyłożyć papierowymi papilotkami. Mleko zagotować z miodem i cukrami, odstawić z ognia. Wymieszać wiórki kokosowe, mąkę pszenną i kokosową oraz proszek do pieczenia. Powoli wlać mleko i wymieszać. Dodać roztrzepane jajka i mieszać aż składniki dobrze się połączą. Masą napełnić papilotki do ¾ wysokości. Piec na złoty kolor, przez około 25 - 30 minut. Po upieczeniu babeczki można dodatkowo udekorować kokosowym kremem lub lukrem i posypać prażonymi wiórkami kokosowymi.
MĄKA KOKOSOWA OD SŁODKIE ZDROWIE
Składniki: mąka kokosowa 100%
Kraj pochodzenia: zakodowany w numerze partii [Indonezja(ID), Filipiny(PH), Sri Lanka(LK)]
Najlepiej spożyć przed końcem: data i nr partii na górnym zgrzewie.
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, wolnym od obcych zapachów.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość odżywcza | w 100 g |
Wartość energetyczna | 1362 kJ/ 324 kcal |
Tłuszcz | 12 g |
- w tym kwasy tł. nasycone | 10,8 g |
Węglowodany | 15 g |
- w tym cukry | 6 g |
Błonnik | 40 g |
Białko | 19,1 g |
Sól | 0,01 g |
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)