![](/modules/ultimateimagetool/views/img/blank.png)
![](/modules/ultimateimagetool/views/img/blank.png)
(zł17.90 0,5 l)
Olej kokosowy to tłuszcz spożywczy, który nie wywiera negatywnego wpływu na cholesterol oraz oszczędza wątrobę. Podnosi odporność organizmu.
Olej kokosowy to popularny na całym świecie tłuszcz spożywczy. Jego wyjątkowość wynika z zawartości średnio-łańcuchowych kwasów tłuszczowych (MCFA) oraz wysokiej zawartości kwasu laurynowego.
Średnio łańcuchowe kwasy tłuszczowe nie są odkładane w postaci zapasów tłuszczowych. Organizm łatwo je spala i zamienia na energię.
Kwas laurynowy, występujący w oleju kokosowym, jest również składnikiem mleka matki.
Olej kokosowy w temperaturze pokojowej ma konsystencję masła oraz kokosowy, biały kolor. Nie jełczeje tak łatwo jak inne oleje i może być przechowywany po otwarciu dłużej niż rok. Nie musi stać w lodówce. Dzięki wysokiej temperaturze spalania olej nie przypala się, a więc doskonale nadaje się do smażenia.
Sprzedawany przez nas olej został wytłoczony na zimno, w temperaturze pokojowej (jest nierafinowany). Jest wolny od GMO. Ma miły kokosowy zapach oraz biały kolor.
Objętość netto: 500ml
Kraj pochodzenia surowca: Indonezja
Kraj tłoczenia: Polska
Opakowanie: słoik szklany
Dystrybutor: PPHU JS Słodkie Zdrowie
Sposób przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej. Poniżej 21st Celsjusza produkt jest stały.
Składniki: 100% olej kokosowy tłoczony na zimno (nierafinowany)
Wartość odżywcza | w 100g |
Wartość energetyczna | 3760kJ/900Kcal |
Tłuszcz ogółem, w tym kwasy tłuszczowe: | więcej niż 98g |
Kwasy tłuszczonwe nasycone | 93,1g |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 5,7g |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 1.2g |
Węglowodany | 0g |
Białko | 0g |
Błonnik | 0g |
Sól | 0g |