Olej z czarnuszki zimnotłoczony 250ml
  • Olej z czarnuszki zimnotłoczony 250ml

Olej z czarnuszki zimnotłoczony 250ml

Nobody has posted a review yet
PLN26.90

(PLN26.90 0.25l)

Tax included

Wspomaga pracę układu odpornościowego.

Ilość

OLEJ Z CZARNUSZKI, ZIMNOTŁOCZONY 250ml

Czarnuszka to roślina, która już od starożytności jest znanym i cenionym surowcem, wykorzystywany m na całym świecie w celach kulinarnych, kosmetycznych oraz leczniczych. Olej pozyskiwany z nasion czarnuszki to skoncentrowane źródło składników bioaktywnych, które wpływających na pracę układu odpornościowego. Oferowany przez nas produkt to olej tłoczony na zimno, nieoczyszczony i nierafinowany.

WŁAŚCIWOŚCI

  • Wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybicze, które jest wynikiem wysokiej zawartości:
    • nienasyconych kwasów tłuszczowych (kwas linolowy i oleinowy);
    • witamin (wit. E, A, B1, B6);
    • składników mineralnych (Se, Zn, Fe);
    • naturalnych substancji roślinnych ( tymochinon, tymol, melantyna).
    • Wspomaga i reguluje pracę układu odpornościowego.
  • Wpływa na poprawę procesu trawienia oraz zmniejszenie częstości występowania związanych z nim dolegliwości.
  • Ma właściwości obniżają stężenie glukozy i cholesterolu we krwi.
  • Jest powszechnie wykorzystywana w leczeniu chorób skórnych.
  • Działa regenerująco.

OLEJ Z CZARNUSZKI OD SŁODKIE ZDROWIE

Składniki: olej z nasion czarnuszki (Nigella sativa) 100%

Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze 5-15oC.

Termin przydatności do spożycia: Olej ma termin przydatności do spożycia ok. 3 miesiące od daty tłoczenia. Oleje, które wysyłamy mają termin nie krótszy niż miesiąc.

Producent: PPHU JS Słodkie Zdrowie

Kraj pochodzenia: Polska

Objętość netto: 250 ml

ZASTOSOWANIE

Olej z czarnuszki ma specyficzny, dość gryzący smak i aromat. Chcąc zneutralizować jego charakterystyczny posmak należy łączyć olej z innymi produktami o intensywnym smaku, np. miód, sok jabłkowy, banan. Olej przeznaczony jest do stosowania na zimno. Nie nadaje się do smażenia, pieczenia i innych metod obróbki termicznej. Olej z czarnuszki może być wykorzystywany również w celach kosmetycznych (np. maseczki, wcierki).

CZY WIESZ, ŻE…

Ze względu na wyżej wspomniane właściwości olej z czarnuszki jest jednym z najbardziej popularnych składników, wchodzących w skład suplementów diety wspierających pracę układu odpornościowego.

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Wartość odżywcza 100 g
Wartość energetyczna 3680 kJ/ 879 kcal
Tłuszcz 100 g
- w tym kwasy tł. nasycone 16 g
- w tym kwasy tł. nienasycone 84 g
Węglowodany 0 g
- w tym cukry 0 g
Błonnik 0 g
Białko 0 g
Sól 0 g

OPAKOWANIE

Olej znajduje się w butelce z ciemnego szkła, które chroni go przed dostępem światła.

JAKOŚĆ

Oferowane w naszym sklepie internetowym produkty, sprowadzamy w ilościach hurtowych bezpośrednio od producentów w krajach specjalizujących się w uprawach danego produktu, dzięki czemu możemy zagwarantować bardzo dobrą jakość oraz atrakcyjną cenę. Olej został wytłoczony w nowoczesnym zakładzie, na maszynie z elektroniczną kontrolą temperatury, dzięki czemu mamy pewność, że został wytłoczony na zimno. Nie zawiera żadnych dodatków oraz substancji zmieniających jego smak i zapach.

WYSYŁKA BĄDŹ ODBIÓR OSOBISTY

Zakupione online produkty wyślemy na wskazany przez Ciebie adres lub możesz odebrać je osobiście w 3 punktach w Warszawie oraz w Białymstoku, dzięki czemu zaoszczędzisz na kosztach przesyłki (prosimy o umieszczenie informacji odnośnie wybranego punktu odbioru w komentarzu do zamówienia):

  • Białystok, ul. Magnoliowa 2
  • Sklep Warszawa Bemowo, ul. Powstańców Śląskich 45 lok. 19
  • Sklep Warszawa Mokotów, ul. Wałbrzyska 11, budynek A, lok 2 - Centrum Handlowe LAND
  • Sklep Warszawa Praga Południe, ul. Garibaldiego 4/6P, wejście od ulicy Waszyngtona

Inne polecane produkty:

 Reviews

Be the first to write your review !