Migdały blanszowane 1kg
  • Migdały blanszowane 1kg

Migdały blanszowane 1kg

Nobody has posted a review yet
zł47.20

(zł47.20 1kg)

Tax included

Migdały blanszowane zostały pozbawione ciemnej skórki. Skórka migdałów ma nieco gorzki smak i jej usunięcie sprawia, że smak staje się słodszy.

Ilość

tag_faces 2 points in the loyalty program

MIGDAŁY BLANSZOWANE 1KG

Łuskane, bez skórki

WŁAŚCIWOŚCI

Migdały blanszowane zostały pozbawione ciemnej skórki. Skórka migdałów ma nieco gorzki smak i jej usunięcie sprawia, że smak staje się słodszy.

  • wysoka zawartość błonnika pokarmowego i magnezu,
  • źródło białka,
  • zawiera cynk, wapń, żelazo,
  • bez dodatku soli,
  • wysoka zawartość tłuszczów nienasyconych,
  • zawiera witaminę B1, B3,
  • wysoka zawartość witaminy B2, fosforu, potasu, miedzi, manganu.

ZASTOSOWANIE

Migdały są bogatym źródłem kwasów tłuszczowych jedno- i wielonienasyconych wykazujących korzystny wpływ na prawidłową pracę układu sercowo-naczyniowego. Regularne ich spożycie chroni przed powstawaniem stanów zapalnych w organizmie. Dodatkowo są bardzo dobrym źródłem błonnika usprawniającego pracę jelit, dlatego warto wkomponować je w codzienną dietę. Stanowią doskonałą przekąskę i świetny dodatek do wszelkiego rodzaju jogurtów i słodkich deserów. Po zmieleniu można wykorzystać je do przygotowania ciast, ciasteczek, babeczek i innych słodkości.

PRZEPIS NA PIECZONĄ, MIGDAŁOWĄ OWSIANKĘ

Składniki

  • jajko
  • 40g mąki owsianej
  • 10 g blanszowanych migdałów zmielonych na mąkę
  • 60g banana
  • 75g skyru waniliowego lub naturalnego
  • łyżeczka słodzika/cukru/miodu
  • 60g mleka
  • szczypta soli i proszku do pieczenia
  • dwie kostki gorzkiej czekolady

Wykonanie: Wszystkie składniki z wyjątkiem gorzkiej czekolady blendujemy na gładką masę. Formę smarujemy odrobiną oleju roślinnego. Przelewamy masę i na górę wciskamy połamane kostki czekolady. Pieczemy w piekarniku góra-dół nagrzanym do 170st C przez 30 minut (do suchego patyczka). Zajadamy z ulubionymi owocami i blanszowanymi migdałami.

MIGDAŁY BLANSZOWANE OD SŁODKIE ZDROWIE

Składniki: migdały blanszowane 100%

Kraj pochodzenia: zakodowany w numerze partii [USA(US), Australia(AU), Hiszpania(ES)]

Najlepiej spożyć przed końcem: data i nr partii na górnym zgrzewie.

Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, wolnym od obcych zapachów.

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Wartość odżywcza w 100 g w porcji (ok. 20 g)
Wartość energetyczna 2470 kJ/ 590 kcal 494 kJ/ 118 kcal
Tłuszcz 52,5 g 10,5 g
- w tym kwasy tł. nasycone 4,0 g 0,8 g
Węglowodany 18,7 g 3,7 g
- w tym cukry 4,6 g 0,9 g
Błonnik 9,9 g 2,0 g
Białko 21,4 g 4,3 g
Sól 0,05 g 0,01 g
Witaminy i składniki mineralne w 100 g w porcji (ok. 20 g)
Cynk 2,9 mg (29% RWS*) 0,6 mg (6%)
Magnez 268 mg (71%) 54 mg (14%)
Wapń 236 mg (29%) 47 mg (6%)
Żelazo 3,3 mg (23%) 0,7 mg (5%)

*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)

Data sheet

Weight
1kg

Specific References

 Reviews

Be the first to write your review !