Orzechy piniowe to małe jadalne nasiona pochodzące z sosny. Mają delikatny, słodkawy smak z lekko orzechowym posmakiem. Są popularnym składnikiem w sałatkach, makaronach, risotto, pesto i wielu innych potrawach. Mogą być również używane do posypywania potraw, nadając im chrupkości, smaku i elegancji.
WŁAŚCIWOŚCI
Wysoka zawartość magnezu, który pomaga zachować zdrowe kości, utrzymać prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i mięśni oraz przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia.
Wysoka zawartość cynku, który wspiera funkcjonowanie układu odpornościowego, sprzyja utrzymaniu prawidłowego widzenia, funkcji poznawczych i płodności, pomaga zachować zdrowe włosy, skórę, paznokcie oraz kości.
Wysoka zawartość żelaza, które przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz w utrzymaniu prawidłowych funkcji poznawczych.
Źródło witaminy B3 (niacyny), która wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego, pomaga zachować zdrową skórę oraz przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia.
Źródło błonnika.
Bez dodatku cukrów.
Bez dodatku sodu/soli.
ORZECHY PINIOWE
Składniki:ORZECHY piniowe 100%
Kraj pochodzenia: zakodowany w numerze partii [US-Stany Zjednoczone, CN-Chiny, RU-Rosja]
Najlepiej spożyć przed końcem: data na górnym zgrzewie
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, wolnym od obcych zapachów.