

(26,90 zł 1kg)
Przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania jelit. Jest naturalnym prebiotykiem.
Naturalny prebiotyk
Inulina z cykorii przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania jelit poprzez zwiększenie częstotliwości wypróżnień. Nazywana jest często naturalnym prebiotykiem. Chroni układ odpornościowy i wspiera zdrowie jelit. Inulina ma wiele zastosowań w przemyśle spożywczym, profilaktyce zdrowotnej oraz suplementacji. Wykorzystywana jest w procesie tworzenia zdrowych zamienników słodyczy. Należy pamiętać, że inulina wiąże wodę, więc w czasie jej stosowania należy pić dużo wody, aby zapobiec zaparciom.
Składniki
Wykonanie: Mąki przesiewamy, dodajemy skrobię, inulinę i szczyptę proszku do pieczenia. Zmielone siemię lniane zalewamy gorącą wodą, mieszamy, odstawiamy na 2-3 minuty, dodajemy do mąki. Dolewamy mleko, olej, syrop z agawy i miksujemy Nagrzewamy gofrownicę przez ok. 5 minut. Rozgrzaną gofrownicę smarujemy cienką warstwą oleju. Pieczemy gofry około 4 minuty.
Składniki: inulina z cykorii 100%
Kraj pochodzenia: zakodowany w numerze partii [Belgia(BE), Holandia(NL), Francja(FR)]
Najlepiej spożyć przed końcem: data i nr partii na górnym zgrzewie.
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, wolnym od obcych zapachów.
Wartość odżywcza | w 100 g | 4 łyżeczki (ok. 12 g) |
Wartość energetyczna | 874 kJ / 208 kcal | 105 kJ/ 25 kcal |
Tłuszcz | 0 g | 0 g |
- w tym kwasy tł. nasycone | 0 g | 0 g |
Węglowodany | 7 g | 0,8 g |
- w tym cukry | 7 g | 0,8 g |
Błonnik | 90 g | 9,6 g |
Białko | 0 g | 0 g |
Sól | 0,1 g | 0,01 g |
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)