

(5,15 zł 1kg)
Idealnie nadaje się do wypieku domowego chleba.
Mąka żytnia chlebowa typ 720 powstaje w wyniku kilkukrotnego zmielenia ziaren żyta. Idealnie nadaje się do wypieku domowego chleba, z powodzeniem można jej używać jako dodatek do innych mąk. Z mąki żytniej typu 720 najczęściej tworzy się zakwas, który wykorzystywany jest do produkcji chleba na zakwasie.
Składniki: mąka z ziaren ŻYTA 100%
Kraj pochodzenia: zakodowany w numerze partii [PL-Polska, RU-Rosja, DE-Niemcy]
Najlepiej spożyć przed końcem: data na górnym zgrzewie
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, wolnym od obcych zapachów.
Dystrybucja: PPHU JS Magnoliowa 2/11 15-669 Białystok kontakt@slodkie-zdrowie.pl
Masa netto: 1kg
Kod kreskowy:
Idealna do wypieku domowego chleba żytniego, do przygotowania zakwasu na żur. Wytwarzany z niej zakwas chlebowy dodaje pieczywu lekko kwaśnego smaku i aromatu.
Produkty żytnie nie powodują drastycznych skoków poziomu glukozy we krwi, stabilizując tym samym działanie insuliny, mają również pozytywny wpływ na obniżanie poziomu cholesterolu. Zamiana chleba pszennego na żytni może ograniczyć nagłe ataki głodu.
Wartość odżywcza | W 100 g | 1 łyżka (ok. 15g) |
Wartość energetyczna | 1459 kJ/ 349 kcal | 219 kJ/ 52 kcal |
Tłuszcz | 1,5 g | 0,2 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g | 0,03 g |
Węglowodany | 75,4 g | 11,3 g |
- w tym cukry | 1,1 g | 0,2 g |
Błonnik | 11,8 g | 1,8 g |
Białko | 10,9 g | 1,6 g |
Sól | <0,01 g | <0,01 g |
Oferowane w naszym sklepie internetowym produkty, sprowadzamy w ilościach hurtowych bezpośrednio od producentów w krajach specjalizujących się w uprawach danego produktu, dzięki czemu możemy zagwarantować bardzo dobrą jakość oraz atrakcyjną cenę. Produkt nie zawiera cukru, soli i konserwantów.
Zakupione online produkty wyślemy na Twój adres lub możesz odebrać je osobiście w 3 punktach w Warszawie oraz w Białymstoku, dzięki czemu zaoszczędzisz na kosztach przesyłki (prosimy o umieszczenie informacji odnośnie wybranego punktu odbioru w komentarzu do zamówienia):