

(44,90 zł 500g)
Acerola to owoc, zawierający naturalnie bardzo dużo witaminy C.
Acerola to naturalne źródło witaminy C. Witamina C przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego, układu nerwowego oraz zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Regularne stosowanie aceroli ma działanie ochronne na na komórki. Wykorzystywana jest często w profilaktyce otyłości. Dodatkowo ze względu na wysoką zawartość antocyjanów i witaminy C znajduje stosuje się ją na problemy naczyniowe w obrębie kończyn dolnych – żylaki czy obrzęki. Acerola łagodzi skutki stresu oksydacyjnego. Swoje zastosowanie znajduje również w profilaktyce otyłości oraz chorób nowotworowych.
Składniki: ekstrakt z aceroli, nośnik: maltodekstryna
Sposób przygotowania: 1 płaską łyżeczkę proszku wymieszać z około 100 ml wody lub innego płynu. Stosować 1 raz dziennie.
Kraj pochodzenia: zakodowany w numerze partii [Włochy(IT), Brazylia(BR), Francja(FR)]
Najlepiej spożyć przed końcem: data i nr partii na górnym zgrzewie.
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, wolnym od obcych zapachów.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia ważne dla funkcjonowania organizmu. Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Produkt niewskazany dla kobiet w ciąży i karmiących oraz osób poniżej 18 roku życia.
Wartość odżywcza | w 100 g | 1 łyżeczka ( ok. 3 g) |
Wartość energetyczna | 1135 kJ/ 270 kcal | 34 kJ/ 8 kcal |
Tłuszcz | 3,2 g | 0,1 g |
- w tym kwasy tł. nasycone | 0 g | 0 g |
Węglowodany | 5,8 g | 0,2 g |
- w tym cukry | 3,4 g | 0,1 g |
Białko | 5,2 g | 0,2 g |
Sól | 1,0 g | 0,03 g |
Witaminy i składniki mineralne | W 100 g | 1 łyżeczka ( ok. 3 g) |
Witamina C | 250 mg (312% RWS)* | 750 mg (938% RWS)* |
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)