

(17,59 zł 500g)
Zdrowa przekąska o smaku podobnym do chipsów. Źródło białka.
Prażony bób idealnie nadaje się do przygotowania potraw wytrawnych, sałatek, pierogów. Można wykorzystać go jako przystawkę, zakąskę czy dodatek do zup typu krem. Sprawdzi się doskonale jako zdrowszy zamiennik chrupek i chipsów. Charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i szeregiem prozdrowotnych właściwości. Pomaga zredukować cholesterol LDL oraz utrzymać prawidłowe ciśnienie tętnicze.
Składniki:
Wykonanie: W garnku podsmaż czosnek na oliwie z oliwek. W tym samym garnku ugotuj bulion z kostki rosołowej. Dodaj do garnka pokrojoną w kostkę dynię i dopraw wg uznania. Zmiksuj zupę blenderem na krem. Wyłożoną potrawę posyp pestkami dyni, posiekaną natką pietruszki i posyp prażonym bobem.
Składniki: bób, olej słonecznikowy, sól
Sposób przygotowania: porcję kaszy zalać wodą w proporcji 1:2 (100 g produktu: 200 ml wody), a następnie gotować pod przykryciem na małym ogniu aż do miękkości przez około 15-20 minut.
Kraj pochodzenia: zakodowany w numerze partii [Hiszpania(ES), Polska(PL)
Najlepiej spożyć przed końcem: data i nr partii na górnym zgrzewie.
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, wolnym od obcych zapachów.
Wartość odżywcza | w 100 g | w porcji (ok. 30 g) |
Wartość energetyczna | 1802 kJ / 430 kcal | 541 kJ/ 129 kcal |
Tłuszcz | 16 g | 4,8 g |
- w tym kwasy tł. nasycone | 1,6 g | 0,5 g |
Węglowodany | 40 g | 12 g |
- w tym cukry | 3,2 g | 1,0 g |
Błonnik | 11 g | 3,3 g |
Białko | 26 g | 7,8 g |
Sól | 0,8 g | 0,2 g |