Drożdże piekarskie suche 500g
  • Drożdże piekarskie suche 500g
  • Drożdże piekarskie suche

Drożdże piekarskie suche 500g

Nobody has posted a review yet
zł33.98

(zł33.98 500g)

Tax included

Drożdże suszone instant idealnie nadają się do wypieku ciast i chleba.

Ilość

tag_faces 2 points in the loyalty program

DROŻDŻE PIEKARSKIE 500G

Suszone, instant, uniwersalne

WŁAŚCIWOŚCI

  • wysoka zawartość białka
  • wysoka zawartość witamin B1, B2, B3 i B5
  • zawiera magnez, cynk, żelazo, selen

ZASTOSOWANIE

Drożdże suszone instant idealnie nadają się do wypieku ciast i chleba. Dzięki specjalnej technologii suszenia, również przy dłuższym przechowywaniu drożdże suszone zachowują pełne właściwości spulchniające. Przy ich użyciu możemy szybciej przygotować ulubione drożdżowe słodkie i słone wypieki. Drożdże suszone w porównaniu do świeżych nie wymagają przygotowywania rozczynu, są gotowe do użycia prosto z opakowania.

PRZEPIS NA PIECZONĄ, CZEKOLADOWĄ OWSIANKĘ Z CUKINIĄ

Składniki

  • 500 g mąki pszennej typ 550
  • 180 ml mleka
  • 2 jajka
  • 120 g puree dyniowego
  • 8g suchych drożdży
  • 90 g cukru
  • 80 g masła 82%
  • 180 g gorzkiej czekolady posiekanej w kostkę

Wykonanie: Mąkę przesiej przez sito, dodaj drożdże, jajka, cukier, szczyptę soli i puree dyniowe. Mleko podgrzej, ale tylko tak, by było ciepłe. Mieszaj ciasto powoli mikserem z końcówką do ciasta drożdżowego (hakiem). Zacznij dolewać ciepłe mleko powolnym strumieniem. Wyrabiaj ciasto około 10 minut. Na koniec dodaj miękkie masło, łyżka po łyżce, cały czas wyrabiając. Ciasto ma być miękkie i elastyczne. Przykryj miskę ściereczką i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 1,5 godziny do podwojenia objętości. Po tym czasie dodaj do ciasta czekoladę i delikatnie wymieszaj. Ciasto podziel na 10 równych kawałków. Uformuj bułeczki i ułóż w formie. Przykryj ściereczką i odstaw na kolejne 30 minut. Posmaruj żółtkiem połączonym z mlekiem. Po tym czasie piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 30 minut.

DROŻDŻE OD SŁODKIE ZDROWIE

Składniki: drożdże suszone 100%

Sposób przygotowania: 1 porcja drożdży suszonych (7 g) odpowiada 25 g drożdży świeżych. Drożdże należy stosować zgodnie z recepturą ciasta w ilości (od 4g do 10g na 1 kg mąki). Stosujemy poprzez bezpośrednie wmieszanie do mąki lub bezpośrednie wmieszanie do ciasta po 1 minucie ugniatania.

Kraj pochodzenia: zakodowany w numerze partii [Francja(FR), Belgia(BE), Niemcy(DE)]

Najlepiej spożyć przed końcem: data i nr partii na górnym zgrzewie.

Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, wolnym od obcych zapachów.

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Wartość odżywcza w 100 g w porcji (ok. 20 g)
Wartość energetyczna 1273 kJ/ 301 kcal 89 kJ/ 21 kcal
Tłuszcz 5,7 g 0,4 g
- w tym kwasy tł. nasycone 0,9 g 0,1 g
Węglowodany 19 g 1,3 g
- w tym cukry 14 g 1,0 g
Białko 44 g 3,1 g
Sól 0,3 g 0,02 g
Witaminy i składniki mineralne w 100 g w porcji (ok. 20 g)
Witamina B1 23,4 mg (223% RWS*) 1,6 mg (176%)
Witamina B2 17,5 mg (125%) 1,2 mg (85%)
Witamina B3 128 mg (800%) 9 mg (56%)

*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)

Data sheet

Weight
1kg

Specific References

 Reviews

Be the first to write your review !