Krem pistacjowy 200g
(zł38.75 200g)
Smaczne źródło roślinnego białka oraz cynku, żelaza, magnezu i witaminy B1.
KREM PISTACJOWY 200G
100%, bez dodatków
Krem pistacjowy świetnie sprawdzi się jako dodatek do słonych i słodkich potraw. Możemy go również zastosować jako dodatek do owsianek, jaglanek i różnego rodzaju koktajli. Świetnie sprawdzi się jako krem do słodkiego pieczywa – bułeczek, chałki czy rogali. Na jego bazie możemy przygotować wiele smacznych deserów, ciast, tortów i ciasteczek.
WŁAŚCIWOŚCI
Cynk – łagodzi stany zapalne skóry, zwiększa odporność, usprawnia procesy gojenia ran
Żelazo - przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego i funkcji poznawczych oraz bierze udział w prawidłowym transporcie tlenu i produkcji krwinek czerwonych i hemoglobiny
Magnez - mniejsza ryzyko rozwoju nadciśnienia tętniczego, niedokrwiennej choroby serca i cukrzycy typu 2
Witamina B1 – wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i pracę serca
PASTA PISTACJOWA OD SŁODKIE ZDROWIE
Składniki: pasta z prażonych orzechów pistacjowych 100%
Kraj pochodzenia: zakodowany w numerze partii [Włochy(IT), Iran(IR), Grecja(GR)]
Najlepiej spożyć przed końcem: data i nr partii na górnym zgrzewie.
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, wolnym od obcych zapachów.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość odżywcza | w 100 g | w porcji (ok. 25 g) |
Wartość energetyczna | 2340 kJ/ 560 kcal | 585 kJ/ 140 kcal |
Tłuszcz | 45,3 g | 11,3 g |
- w tym kwasy tł. nasycone | 5,9 g | 1,5 g |
Węglowodany | 27,2 g | 6,8 g |
- w tym cukry | 7,7 g | 1,9 g |
Błonnik | 10,6 g | 2,7 g |
Białko | 20,2 g | 5,1 g |
Sól | <0,01 g | <0,01 g |
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)