Cukier trzcinowy 5kg
  • Cukier trzcinowy 5kg

Cukier trzcinowy 5kg

Nobody has posted a review yet
zł41.40

(zł41.40 5kg)

Tax included

Odmiana ryżu dłCukier trzcinowy stosowany jest jako zamiennik białego cukru.

Ilość

tag_faces 2 points in the loyalty program

CUKIER TRZCINOWY 5KG

Cukier trzcinowy jest substancją stałą, bez zapachu. Charakteryzuje się karmelową, jasno-brązową barwą i niepowtarzalnym aromatem. Poddany działaniu wysokiej temperatury, rozpuszcza się.

Cukier trzcinowy stosowany jest jako zamiennik białego cukru. Może służyć do słodzenia kawy, herbaty, owsianek, koktajli czy drinków. Idealnie sprawdza się do przygotowania popularnego drinku o nazwie mohito.

Głównym składnikiem cukru trzcinowego jest sacharoza. Ponadto zawiera on składniki mineralne takie jak:
  • magnez
  • żelazo
  • potas
  • wapń

CUKIER TRZCINOWY A BRĄZOWY

Różnica pomiędzy cukrem trzcinowym, a brązowym polega na tym, że ten pierwszy jest nieoczyszczony z melasy i pochodzi od trzciny cukrowej. Cukier brązowy jest cukrem białym, który jest zabarwiony melasą. Ze względu na karmelowy posmak cukier trzcinowy świetnie sprawdzi się w słodkich przepisach. Możemy swobodnie zastąpić w nich w proporcji 1:1 biały cukier. Idealnie sprawdzi się do przygotowania ciasta kruchego, brownie czy kruszonki.

PRZEPIS NA BABECZKIZ DODATKIEM CUKRU TRZCINOWEGO

Składniki

  • 180 g mąki pszennej
  • 40 g kakao
  • 8 g proszku do pieczenia
  • 120 g masła
  • 3 jajka
  • 90 g cukru trzcinowego
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 3 łyżki kawy
  • garść orzechów i pokrojonej, gorzkiej czekolady

Wykonanie: Suche składniki przesiewamy, mieszamy. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę i dodajemy stopniowo jajka. Wsypujemy przesiane mąki, śmietanę i kawę. Dodajemy orzechy i czekoladę. Pieczemy w 170 stopniach przez około 20 minut.

CUKIER TRZCINOWY OD SŁODKIE ZDROWIE

Składniki: cukier trzcinowy, nierafinowany 100%

Kraj pochodzenia: zakodowany w numerze partii [Brazylia(BR), Australia(AU), Mauritius(MU), Kuba(CU)]

Ze względu na wysoki indeks glikemiczny, cukier trzcinowy nie jest odpowiednim zastępnikiem białego cukru w diecie dla cukrzyka.

Najlepiej spożyć przed końcem: data i nr partii na górnym zgrzewie.

Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, wolnym od obcych zapachów.

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1671 kJ/ 399 kcal
Tłuszcz 0 g
- w tym kwasy tł. nasycone 0 g
Węglowodany 99,8 g
- w tym cukry 99,2 g
Błonnik 0 g
Białko 0 g
Sól 0 g

Data sheet

Weight
5kg

Specific References

 Reviews

Be the first to write your review !