Tapioka wywodzi się z Ameryki Południowej, gdzie pozyskiwana jest z korzenia manioku. Wyróżnia się neutralnym smakiem i zapachem, przez co stosowana jest zarówno jako składnik dań słodkich jak i wytrawnych. Perły tapioki wykorzystuje się do przygotowywania deserów - puddingów, koktajli czy popularnych napojów typu bubble tea, zup, sosów i dań głównych jako dodatek skrobiowy. Jest produktem lekkostrawnym. Po ugotowaniu kulki tapioki pęcznieją i stają się przezroczyste.
SPOSÓB UŻYCIA
Tapiokę opłukać i namoczyć około 20 minut w mleku bądź wodzie (w proporcjach 1 szklanka tapioki na pięć szklanek płynu). Następnie gotować w tym samym płynie, na małym ogniu, cały czas mieszając przez około 20 minut (w razie potrzeby dolać płynu). Granulki odcedzić i opłukać zimną wodą.
Składniki: perły z tapioki 100% (skrobia z manioku)
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dystrybutor: Słodkie Zdrowie PPHU JS
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Masa netto 1000g
OPAKOWANIE
Nasze opakowanie posiada strunę umożliwiającą wielokrotne otwieranie i szczelne zamykanie opakowania.