Baza produktu: Hydrat kolagenu typu I (najwyższej jakości)
Suplement diety
ZASTOSOWANIE
Kolagen rybi ma podobną budowę strukturalną do kolagenu ludzkiego, co wypływa na jego wysoką przyswajalność. Produkt sprawdzi się u osób dbających o zdrowy wygląd skóry oraz prawidłowe funkcjonowanie stawów i kości. Polecany dla osób intensywnie trenujących lub po kontuzjach.
WŁAŚCIWOŚCI
Kolagen rybi:
wzmacnia kości i stawy,
pomaga utrzymać elastyczność, jędrność i napięcie skóry,
wzmacnia syntezę włókien kolagenowych w organizmie,
odpowiada za produkcję mazi stawowej oraz sprężystość i twardość chrząstki
Witamina C:
pomaga we właściwej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania chrząstki, skóry, naczyń krwionośnych, kości, dziąseł oraz zębów,
przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia,
wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i odpornościowego,
sprzyja utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych,
pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość odżywcza
Porcja (2 łyżeczki - ok. 6g)
Kolagen rybi
5700 mg (-)*
Witamina C
300 mg (375%)
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)
KOLAGEN + WITAMINA C OD NaZdrowie
Składniki: kolagen rybi z dorsza 95%, witamina C (kwas l-askorbinowy) 5%
Sposób przygotowania: 2 płaskie łyżeczki wymieszać z wodą lub sokiem. Stosować raz dziennie.
Kraj pochodzenia kolagenu: zakodowany w nr partii [Polska(PL), Włochy(IT), Francja(FR)]
Wyprodukowano w Polsce.
Najlepiej spożyć przed końcem: data i nr partii na górnym zgrzewie.
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, wolnym od obcych zapachów.