Kakao w proszku 1kg
  • Kakao w proszku 1kg

Kakao w proszku 1kg

Brak recenzji tego produktu
27,95 zł

(27,95 zł 1kg)

Brutto

Poza wyjątkowym smakiem oferuje także wysoką zawartość cynku, magnezu i żelaza.

Ilość

tag_faces 1 pkt w Programie Lojalnościowym

KAKAO W PROSZKU 1KG

Niealkalizowane, w proszku

WŁAŚCIWOŚCI

  • bez dodatku cukrów,
  • wysoka zawartość białka, błonnika pokarmowego,
  • wysoka zawartość cynku, magnezu i żelaza,
  • wysoka zawartość tłuszczy jednonienasyconych,
  • wysoka zawartość fosforu, potasu, miedzi, manganu,
  • zawiera wapń, selen, witaminę B2

ZASTOSOWANIE

Kakao idealnie nadaje się do przygotowania słodkich wypieków - babeczek, ciast kruchych, biszkoptowych czy drożdżowych. Jest lekko słodkie, a zarazem wytrawne. Kakao świetnie sprawdzi się do tworzenia polew i dekoracji ciast. Idealnie również komponuje się z pikantnymi daniami, pozwalając z nich wydobyć wyjątkowy, niepowtarzalny smak oraz aromat. Z jego dodatkiem możemy stworzyć pyszne i zarówno zdrowe dżemy czy konfitury. Jednak najbardziej znanym sposobem spożycia kakao jest jego upłynnienie w ciepłym, słodkim mleku.

PRZEPIS NA PIECZONĄ, CZEKOLADOWĄ OWSIANKĘ Z CUKINIĄ

Składniki

  • jedno jajko
  • 30 g mąki owsianej
  • 10 g kakao
  • 10 g mąki migdałowej (lub zmielonych migdałów)
  • 60 g banana
  • 75 g skyru waniliowego lub naturalnego
  • łyżeczka słodzika/cukru/miodu
  • 60 g mleka
  • szczypta soli i proszku do pieczenia
  • 60 g startej na drobnej tarce cukinii
  • dwie kostki gorzkiej czekolady

Wykonanie: Wszystkie składniki z wyjątkiem gorzkiej czekolady blendujemy na gładką masę. Formę smarujemy odrobiną oleju roślinnego. Przelewamy masę i na górę wciskamy połamane kostki czekolady. Pieczemy w piekarniku góra-dół nagrzanym do 170°C przez 30 minut (do suchego patyczka).

KAKAO OD SŁODKIE ZDROWIE

Składniki: ziarno kakaowca 100%

Kraj pochodzenia: zakodowany w numerze partii [Wybrzeże Kości Słoniowej(CI), Ghana(GH), Nigeria(NG)]

Najlepiej spożyć przed końcem: data i nr partii na górnym zgrzewie.

Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, wolnym od obcych zapachów.

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Wartość odżywcza w 100 g w porcji (ok. 10 g)
Wartość energetyczna 952 kJ/ 228 kcal 95 kJ/ 23 kcal
Tłuszcz 13,7 g 1,4 g
- w tym kwasy tł. nasycone 5,8 g 0,6 g
Węglowodany 57,9 g 5,8 g
- w tym cukry 1,8 g 0,2 g
Błonnik 37 g 3,7 g
Białko 19,6 g 2,0 g
Sól 0,05 g <0,01 g

*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)

Opis

Waga
1kg

Specyficzne kody

 Recenzje

Napisz swoją recenzję jako pierwszy !