

(18,90 zł 500g)
Miechunka suszona idealnie nadaje się jako samodzielna przekąska.
Jagoda peruwiańska
Miechunka suszona idealnie nadaje się jako samodzielna przekąska, ale warto ją również przemycić w różnego rodzaju owsiankach, jaglankach czy jako dodatek do jogurtu. Jagody te doceniane są zwłaszcza w stanach obniżonej odporności. Miechunkę możemy w kuchni stosować również do dań wytrawnych takich jak dania z makaronu, ryżu, kasz, czy jako element składowy sałatek. Świetnie sprawdzi się też do przyrządzania deserów, w tym jako ich ozdoba.
Składniki
Wykonanie: Daktyle i orzechy zalewamy wrzątkiem na 5 minut żeby nieco zmiękły przed blendowaniem. Płatki zalewamy mlekiem (w zależności od gęstości jaką lubię możecie dać więcej/mniej, albo dolać po zblendowaniu), gotujemy całość. Do blendera wrzucamy ugotowane płatki, odsączone z nadmiaru wody daktyle i orzechy, banana, kakao i szczyptę soli- blendujemy do uzyskania gęstego puddingu. Dekorujemy suszoną miechunką i miksem ulubionych orzechów.
Składniki: miechunka suszona 100%
Kraj pochodzenia: zakodowany w numerze partii [Kolumbia(CO), Peru(PE), Brazylia(BR), Chiny(CN)]
Najlepiej spożyć przed końcem: data i nr partii na górnym zgrzewie.
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, wolnym od obcych zapachów.
Wartość odżywcza | w 100 g | w porcji (ok. 20 g) |
Wartość energetyczna | 1235 kJ / 294 kcal | 247 kJ/ 59 kcal |
Tłuszcz | 3,4 g | 0,7 g |
- w tym kwasy tł. nasycone | 0,5 g | 0,1 g |
Węglowodany | 49 g | 9,8 g |
- w tym cukry | 41 g | 8,2 g |
Błonnik | 19 g | 3,8 g |
Białko | 7,3 g | 1,5 g |
Sól | 0,01 g | <0,01 g |
Miechunka
Bardzo ciekawy smak, lekko kwaśny. Fajne jako przekąska, świetnie się sprawdza dodana do deserów
Zgłoś nadużycie