

(41,90 zł 0,5 kg)
Mango suszone bez dodatku cukru. Doskonała przekąska i cenne źródło wartości odżywczych.
bez dodatku cukru (zawiera naturalnie występujące cukry)
Mango to owoc o niezwykle tropikalnym charakterze, wyróżniający się słodko-kwaśnym smakiem i intensywnym aromatem. Stanowi nie tylko doskonałą przekąskę, będąc zarazem źródłem cennych składników odżywczych, ale także dodaje niepowtarzalnego, egzotycznego wyrazu wielu potrawom. Jego zastosowanie jest wręcz nieograniczone, wspaniale komponując się z różnorodnymi odmianami sałatek, daniami mięsnymi i ryżowymi. Z powodzeniem odnajduje się również jako niezastąpiony dodatek do owsianki, jogurtu, słodkich deserów i wyśmienitych wypieków, nadając im niezapomniany smak i charakter. Poza tym mango dzięki bogatej zawartości składników odżywczych posiada wiele właściwości zdrowotnych. Wysoka zawartość błonnika pomaga w regulacji trawienia i utrzymaniu sytości. Jest również źródłem manganu, który przyczynia się do utrzymania zdrowych kości i wspiera ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym. Zawarta w nim witamina B6 pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i odpornościowego oraz przyczynia się do zmniejszenia uczucia znużenia.
Składniki
Wykonanie: Suszone mango zalać sokiem pomarańczowym, aby nabrało soczystego smaku. Orzechy nerkowca i migdały moczyć w wodzie około godzinę, żeby zmiękły. Namoczone mango wraz z sokiem, orzechy, syrop klonowy, olej kokosowy, wiórki kokosowe oraz szczyptę soli zmiksować na gładką masę. Uformować małe kulki i każdą z nich delikatnie obtoczyć w wiórkach kokosowych. Następnie schłodzić je w lodówce, aby nabrały pełnię smaku i aromatu. Trufle świetnie sprawdzą się jako pyszna i orzeźwiająca przekąska.
Składniki: suszone owoce mango 100%
Kraj pochodzenia: zakodowany w numerze partii [Burkina Faso(BF), Tajlandia(TH), Wietnam(VN)]
Najlepiej spożyć przed końcem: data i nr partii na górnym zgrzewie.
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, wolnym od obcych zapachów.
Wartość odżywcza | W 100 g | W porcji (ok. 20 g) |
Wartość energetyczna | 1256 kJ/ 297 kcal | 251 kJ/ 59 kcal |
Tłuszcz | 1,1 g | 0,2 g |
- w tym kwasy tł. nasycone | 0,3 g | 0,06 g |
Węglowodany | 64,5 g | 12,9 g |
- w tym cukry | 49,4 g | 9,9 g |
Błonnik | 10,4 g | 2,1 g |
Białko | 1,5 g | 0,3 g |
Sól | <0,01 g | <0,01 g |
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)