

(48,90 zł 1kg)
Mango suszone z 5% dodatku cukru. Doskonała przekąska i cenne źródło wartości odżywczych.
z dodatkiem 5% cukru
Mango jako owoc egzotyczny doskonale zaspokaja gusta miłośników intensywnych smaków. Dodatek cukru nadaje mu przyjemną miękkość. Mango w postaci suszonej staje się fascynującym elementem kulinarnym. Jego intensywny smak i delikatna konsystencja nadają wyjątkowy charakter przekąskom, sałatkom czy nawet deserom. Mango suszone stanowi również smaczny dodatek do owsianki, jogurtu i wypieków, a także do dań mięsnych i ryżowych. Poza tym mango dzięki bogatej zawartości składników odżywczych posiada wiele właściwości zdrowotnych. Wysoka zawartość błonnika może pomóc w regulacji perystaltyki jelit i utrzymaniu sytości. Jest również źródłem manganu, który przyczynia się do utrzymania zdrowych kości i wspiera ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym. Zawarta w nim witamina B6 pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i odpornościowego oraz przyczynia się do zmniejszenia uczucia znużenia.
Składniki
Wykonanie: Suszone mango zalać sokiem pomarańczowym, aby nabrało soczystego smaku. Orzechy nerkowca i migdały moczyć w wodzie około godzinę, żeby zmiękły. Namoczone mango wraz z sokiem, orzechy, syrop klonowy, olej kokosowy, wiórki kokosowe oraz szczyptę soli zmiksować na gładką masę. Uformować małe kulki i każdą z nich delikatnie obtoczyć w wiórkach kokosowych. Następnie schłodzić je w lodówce, aby nabrały pełnię smaku i aromatu. Trufle świetnie sprawdzą się jako pyszna i orzeźwiająca przekąska.
Składniki: mango suszone 93%, cukier 5%, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: dwutlenek siarki
Kraj pochodzenia: zakodowany w numerze partii [Burkina Faso(BF), Tajlandia(TH), Wietnam(VN)]
Najlepiej spożyć przed końcem: data i nr partii na górnym zgrzewie.
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, wolnym od obcych zapachów.
Wartość odżywcza | W 100 g | W porcji (ok. 20 g) |
Wartość energetyczna | 1494 kJ/ 352kcal | 293 kJ/ 70 kcal |
Tłuszcz | 0 g | 0,0 g |
- w tym kwasy tł. nasycone | 0,3 g | 0,06 g |
Węglowodany | 83 g | 16,6 g |
- w tym cukry | 50 g | 10 g |
Błonnik | 5 g | 1 g |
Białko | 2,5 g | 0,5 g |
Sól | <0,01 g | <0,01 g |
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)